GSC Dataran Pahlawan is opened!

after several months of waiting patiently, finally dataran pahlawan new cinema is opened for public this july. specifically on the thursday third of july. mmg dah lama menunggu, sejak gsc mengambil langkah membina 1 lagi cinema kat melaka

sebelum nie timbul berbagai spekulasi, khususnya mengenai siapa yg akan mengendalikan cinema kat dataran, ader yg mengatakan TGV and x kurang pula yg mengatakan GSC. nampaknya GSC mungkin akan mendominasi semula pasaran panggung wayang di melaka.

main entrance

main entrance

dengan pertambahan 10 screen lagi, cinema ini akan menjadi yg terbesar di melaka. mengalahkan MBo dengan 7 screen. dengan sitting capacities sehingga 2,811 ini akan memberi lebih pilihan bg warga melaka.

bg yg tidak tahu, GSC ini terletak di tingkat 5, fasa 2 dataran pahlawan. so, jika ada masa datang la ke pembukaan nyer pada hari khamis utk menonton wayang di panggung baru.

tp ader beberapa persoalan perlu dijawab

  • adakah cinema ini menepati ciri2 panggung yg best?
  • adakah cinema ini akan lebeyh baek dari MBO melaka mall?
  • adakah masih nampak kepala di hadapan kita?
  • ada ruangkah antara kaki dan kerusi hadapan?
  • adakah popcorn nyer akan lebih sedap?
  • adakah pekerja nya akan lebeyh comel?

persoalan ini akan terjawab sekiranya kita pergi sendiri ke dataran pahlawan utk merasai dan menikmati sendiri panggung ini. nnt aku akan jawab semula persoalan ini dlm entry, GSC dataran pahlawan.

pic-pic cinema ini akan di tampilkan setelah aku g sendiri dan merasai pengalaman menonton wayang di sane.

more info

p/s: saya tidak di bayar utk mempromosikan GSC dataran pahlawan.

-nakiwa-

2 Comments »

  1. shahnaz Said:

    gsc yg baru2 mmg sgt best. seat pun comfortable. etc mcm kt ou, alamanda sume gsc baru. cume gsc lame jek yg tak best.

  2. zarina Said:

    emm…satu je yg x bes..bila tertinggal barang…xde respond..pe r


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: