Nasi Lemak

aku aritu ader janji nak wat post pasal nasi lemak panas kat area umah aku nie kan. so, gini la ceritanya.. gerai nie biasenyer start niaga dlm kul 5 la mcm tuh. jgn dtg awal2 sangat, nnt x der agi. gerai nie terletak kat kawasan food court kat bukit beruang nie ha.

nama kedai nie nasi lemak kukus mayang kowt. tp masa memula aku dtg kat melaka, org panggil nasi lemak nie, nasi lemak janda. sesuka hati la korg nak panggil aper. aku still panggil nasi lemak janda. walaupun aku x taw sape yg janda….

nengok jer la pic nie…nasi lemak janda

gerai nasi lemak….

gerai nasi lemak kukus

dapur kedai n tmpt buat air

nasi lemak + extra nasi

aku klau dtg sini mesti mintak nasi tambah. sbb x pernah cukup nasi dea. klau bungkus harga dea rm1.20 klau x silap, makan rm1.50, nasi tambah rm2.00 ayam goreng rm2.00.

nasi lemak panas

nasi lemak kukus nie mmg sedap klau dimakan panas-panas. klau dah sejuk, x sedap sangat. sbb tu klau dtg sini aku mkn jerk kat gerai dea. k la… next entry maybe pasal aku kat muo kowt.

-nakiwa-

new update

setelah diberitahu oleh kawan2 aku yg baru mkn di sana hari itu, nasi lemak nie sume dah naek harga. huarghhhhh… dah naek kepada rm2.00 nasi lemak pinggan, 2.50 nasi lemak tambah. sedeyh siot…

sume nie kesan kenaekkan barang gak. x leh salahkan dea langsung. x per la, redha jer la. nak mkn lepas nie nampaknya kene bayo lebeyh jer la. hmmm.

-nakiwa-

2 Comments »

  1. nock nasi lemak tuh dah naek harge ye.harap maklum.harge asal rm2.00 n kalo nasi tambah rm2.50.xup-to-date la

  2. fr34kshow Said:

    wow…
    nampak sedap…
    gile sang ganjil memberontak pasai harga…
    hahah…
    relax bro…


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: