Fish Shop; part 4

sambungan dr part 1, part 2, part 3

actually aku terlupa pasal kedai ikan nie…. heheheh. sbb dah lama sangat. luper sebelum balik muo, singgah kedai nie dulu. actually kedai nie depan jerk nasi lemak janda. x pernah perasan pown kedai nie.πŸ˜›

Kedai Binatang Kesayangan SKL

kucing yg kiut miut

nie la pet shop pertama aku g actually. sbb yg laen kan hanya ada ikan jerk. nie jer ader binatang2 laen.

sugar glider yg sensitip and cerewet

sugar glider yg super mahal

binatang bernama sugar glider nie amat kiut ok. sangat comel n jinak. aku mmg tertarik la. hahhaha… tp, aku dengar org cerita, bende nie amat leceyh nak dijaga ok. mknn dea sume kene jaga. adoi, x larat aku.

utk akuarium

makann ikan and hidupan akuatik laen

ubatan utk ikan and pets laen

ketam merah

udang aper ntah

aku suke nengok udang and ketam nie. and rase cam nak bela. sbb binatang nie akan bersalin kulit, so akan nampak la proses pembesaran dea dari masa ke semasa. and klau udang tu cam malas dah nak bela, buat butterprawn ajer…. hehehhehe

landak berduri

arnab yg sangat kurus

hamster yg di dye

binatang kat kedai nie amat sedih. sbb cam x aktip sangat. duk senyap jer. mcm sedeyh jer. aku nengok rabbit dea kurus sangat. mcm x sehat. bukan seko, tp sume skali kurus. kecian nyer.

and 1 lagi bende aku x suke adalah hamster dye tu. mcm2 warna ada. aku x suke sbb dea cam manipulate haiwan for profit. mmg best ader hamster warna pelangi, tp dea x kan hidup lama. sbb dr kecik dah kene bahan kimia ne sume,

x per la, aku x kan beli haiwan kat sini. aku x support animal manipulation for profit. itu jer la aku mmpu buat.

next tyme jer la aku cerita pasal kedai ikan lagi erk. esok aku update lambat sikit kowt sbb nak bgn lambat.πŸ˜›

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: