Trip to GSC Dataran Pahlawan; part 1

ok, ari selasa arituh, dah plan la nak nengok wayang kan kat GSC baru. aku  balik la melaka balik ari selasa. tp kene tunggu syazone dulu sbb dea nak ikut sekali.

but, sebelum g dataran pahlawan, kitaorg terpaksa singgah sini

pejabat pos

actually g sini nak anto barang ke kl. sampai jer kat pos office tuh, kitaorg dah terkejut abes.

org ramai

mmg terkejut la kan, ramai giler org beratur. sume nie beratur nak redeem rebate minyak. aku pelik org melaka nie. ari selasa pown ramai giler org beratur. deaorg nie x g kejer ker?

and kat situ gak kitaorg perasan ader motor2 yg dipos oleh owner masing2. aku rase mesti dak UTEM nyer moto. sbb ipta jer blum naek lagi kan.

moto yg banyak

nasib baek la kan ader counter utk urusan pos laen. klau x, mmg x kan tunggu la kan. then we proceed to GSC dataran pahlawan.

carrefour dataran pahlawan

GSC dataran pahlawan, fifth flour

GSC

samapi jer sane, nengok la gsc nie. first impression; besar gak kawasan luar dea nie, tp kosong sangat la plak kan. x per la. so kitaorg pown g la beratur

org beratur

ramai gak org beratur arini. org melaka nie x kejer ker? siot la… ahahhaha, padahal aku rase dah lewat dah.

nie la tiket kitaorg, 8 tiket

narnia, the prince caspian

evolusi KL drift

actually tiket nie tiket free… hahahhaha. sbb tu citer lama2 dea tayang. tp lantak la, aku x nengok lagi pown citer nie. tp aku nengok prince caspian. yg evolusi kl drift tu bukan aku nyer…..

hahhahaha…. kesian member aku, mereka patt nengok citer speed racer, tp tiket dah abes la kan. terpaksa la aku belikan evolusi kl drift.

klau korang nampak, prince caspian tuh kan actually seat jauh2 ok. sbb yang tinggal pown tiket depan sekali. mmg x la aku nak nengok. so amek ajer la tiket asing2

counter popcorn

10 screen cinema

logo GSC

do and don’t

dah dapat tiket tuh, kitaorg pown jalan2 la kan, and ternampak kedai nie

Hadhari meat shop

kedai nie mesti islamic abes. tp kan, kedudukan kedai nie x kene la. depan kedai hp la aper la. dah la kat kawasan nie susah parking. sape la nak berenti sini beli daging aku pown x taw. mungkin ader la kot.

1 lagi carrefour kan, dea wat kat tingkat 2 and 3, aku rase cam nyusah jerk.x de saper kowt nak susah diri g shopping tingkat 2 and 3 utk beli barang dapur. aku x rase sesuai buat supermarket kat situ.

klau aku, maybe aku akan beli bende ringan2 la, tp x der la mak aku nak beli barang dapur kat situ. menyusah jerk, dah la parking x der. susah2

next entry adalah dlm panggung. nnt esok kowt aku cerita.

-nakiwa-

2 Comments »

  1. […] { July 6, 2008 @ 9:00 am } · { review, wayang } { Tags: dataran pahlawan, GSC, narnia } sambugan dari part 1 […]

  2. […] 9:00 am } · { review, wayang } { Tags: dataran pahlawan, GSC, speed racer } sambungan dari part 1, part […]


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: