Movie marathon

ari khamis arituh plan la ngan dea nie utk menonton filem sepi. so, tgh hari tuh, dea pown test la pakai e-payment for the first time kat GSC dataran Pahlawan.

mula2 pakai la kad debit… try 2-3 kali, x dapat gak. then, pakai plak maybank2u and dapat la seat yg kitaorg nak. tp kene service charge rm0.50 for every ticket purchase.

x per la, asal dapat seat best. and dlm kul 5 cam tuh aku pown g la umah deaorg… sampai sana dak nie pown ader, ajak dea sekali. walaupun dea ader meeting mlm tu racunkan ajer… heheheheh

and dea pown ikut kitaorg… haahhahaha…. pastu si rahim pown pulang dari campus, dea pown ader meeting gak, tp racunkan ajer sume sekali… sume jadi ikut! yeah…. janji la nak balik lepas nengok filem sepi….

hujan lepas kluar umah

lebat sungguh hujan

sampai sane terus park kat bassment carrefour… si rahim and dak nie turun awal nak beli tiket deaorg….

sampai sana, kitaorg amek la tiket kat counter e-payment and deaorg beli tiket deaorg kat counter biasa

the ticket

nukman beli popcorn

panggung

yeah… dapat gak nengok citer sepi…. setelah berangan-angan nak nengok filem nie.. akhirnya dapat gak tonton….

sepi the movie

ader 3 cerita dlm filem ini, kisah adam, kisah sufi dan kisah imaan… sume membawa maksud sepi dari sudut yg berbeza…. aku suke kisah adam and imaan the most la… mmg terkesan….

kisah sufi plak x berapa dekat di jiwa… aku ader gak menonton citer melayu di pawagam… dan citer nie adalah antara yg terbaek… dan cara pertemuaan mereka mmg x dijangka langsung….

aku bg 4/5 la kat filem nie… sbb aku x berapa minat kisah sufi… tp overall ok la…. puisi dea tu agak berhantu… klau korang x nengok lagi, baek korg nengok… mmg best…

puisi sepi

lepas nengok sepi ingat nak terus balik la…. tidak…. nengok citer nie plak…. hahahhaha

Hancock

citer nie plak kisah pasal superhero la… yg kononnya dilahirkan berpasangan tp x leh bersama.. klau bersama hilang kuasa… dea nie memula jahat sbb dea sepi… hahhahaha

then datang la mamat nie tolong ubah imej dea jadi baek semula…. tu jer la basicly cerita dea…

aku x berapa minat citer nie sbb x der supervillian… setakat org biase jer penjahat dea… cume sbb dea x leh dekat ngan pasangan dea la, dea ader kesakitan sikit. tp basicly cerita dea biase2 jer la

aku cume bg 3/5 bintang ajer tuk cerita nie… tahun nie banyak superhero laen yg best2… so, superhero nie x masuk sangat dlm senarai…. x per la… x kesah pown….

dah abis nengok tuh, kitaorg pown balik la…. tp x balik umah, kene singgah makan dulu… nengok la next entry for the food we ate….

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: