Hari Sengal

hari selasa kan aku x der kelas… assumed aku x der kelas… heheheh… tutor x dtg, aku balik la kan… hehehehhe

masa tuh hujan la tgh hari tuh. dlm kul 3 tuh dah berenti hujan… so, aku pown nak masukkan duet dlm maybank…. sbb…. nnt dah dapat aku citer la… msj masj syazone tanya dea ader nak bayo pape ker guna Maybank2u….

dea msj la nak masuk rm70 utk hosting and domain. ok… memula kene la cucuk duet kat cimb kat petronas ayer keroh… sebelah maybank tuh. kluar la.. rm50…

dah beratur tuh, tiba giliran aku, x leh masuk lak kad aku… sial jerk… jaga surh beratur sebelah… aku pown beratur sebelah la kan… ader atuk n anak dea nak masuk duet…

atuk tuh bleh la masuk duet kan.. time anak dea jerk, tetiba mesin tergendala… cibai syial…. dah mls dah kan… aku g kaunter nak tanya bleh tuko kad x klau x bawak buku akaun… and bleh la kan..

aku pown amek borang…. tp aku suruh akak tu masukkan no akaun aku sekali, sbb aku terlupa. dea masukkan x cukup 1, tp dea ader kate nnt x yah masukkan 0 depan tuh. (aku rase itu yg aku dengar)

aku pown confident jer la beratur sekali lagi…. aku nak masukkan no akaun jerk, dea ader 12 plak… adoi, aku dah pening kepala… kluar la line kan, buat aper tercongok kat citu..

g atm plak sbb nak amek penyata ringkas, kat situ ader tulis no akaun kan… sbb aku dah panas hati sama kakak tuh…

tp aku g buat kad dulu…. naseb baek tunggu kejap jerk…

debit card

lepas dapat jerk, kene tukor no pin, aku pown tuko ler kan…. then kene g plak cimb… sbb aku leh terlupe nak amek lagi rm70 duet wan…

aku berkira2 aku x cukup rm50… aku pown cucuk la rm50 jerk… then masukkan la dalam deposit cash tuh rm 100 jerk… bila kira2 balik… rm46+rm70 bukan 116 ker?

masa tuh aku dah mls, aku abaikan ajer… hahahhaha

then g ler kedai sebelah, sebelah dea pharmacy, beli la vitamin, sbb aku rase aku x cukup zat…:P

pharmaton

pharmaton

aunty tu dah lama dah recommended this supplement for me… tp masa tuh x der duet sangat… abaikan ajer… sepapan rm11 utk 11 hari….

balik jer… naseb baek dah x hujan kan… so, g isi minyak sbb dah kering minyak moto…

minyak shell v-power

aku mmg la pakai v-power klau nak balik kg…. tp semalam aku tersalah angkat la kan… haruslah rugi… sedeyh2… tertekan… aku dah angkat nozel tuh baru perasan aku angkat yg merah… hasilnya 1.6 liter jer dapat… sob sob

then on the way balik, singgah kedai beli nak beli kueh… sume nyer dah abes… nak beli donut… tp cam sejuk jerk.. kan hujan kan…

donut

karipap

akhirnya amek karipap jerk… aku dah lama x beli kueh nie… sekali mak cik tuh bgtau kueh dah naek harga yer dek, sume sekali rm1.20… respon aku… ooo ok…

naseb baek aku x baek hati beli banyak2 kan… and naseb baek la kueh dea x menyelerakan sangat semalam…

x per la… lepas nie btul2 ngidam baru mkn… dulu aku kecik2 4 singgit kueh… skrung singgit baru dapat 2… adoi….

dah la… next entry aku x der idea, nnt klau ader bende jadi, aku cerita la…

-nakiwa-

1 Comment »

  1. awak..
    awak kene tagged ngan saya.sila buat ye nanti..
    bye~~~~~


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: