Kuih Ramadhan

aku nak buat entry pasal makanan… anda di nasihati membaca ini setelah semayang terawih utk mengelakkan anda terliur… hehehe…

semasa n3 ini ditulis, aku baru bgn… wahahaha… tetiba teringat ader n3 nak buat… so terus edit pic bagai n tulis n3 nie…

petang nie dah nak balik… gile mls la kan… tp semalam sempat jugak aku mkn kuih getas…sedap sangat. mak aku hanya buat kuih nie pada bulan ramadhan… klau x ramadhan, g beli kat pasar tani stadium… hehehe

nie pic kuih getas….

kuih getas yg baru di goreng

lepas tuh kene sira gula

nie dah sira gula

dah kate buat kuih nie bln ramadhan ajer…. walaupun dah masak 20-30 taun… tp klau setahun sekali jerk buat… x jadi jugak… hahahaha…

kuih nie x kering plak gula dea… basah… kira x jadik la… tp aku bedal jerk… klau gula dea kering, lagi sedap… hehehehe.. nie aku bg resepi dea… klik di sini

then mak aku goreng bende nie plak…

getuk ubi segera…

tgh goreng

siap utk dimakan

kuih nie aku x minat sangat la… tp sbb ader sambal kicap… aku abeskan la jugak… not bad la…. walaupun utk frozen food.

actually, mak aku dah suruh goreng pada hari merdaka. tp sbb aku nie pemalas x der masa, so x bergoreng la… lagipun aku x minat kuih nie… hehehehe

n last sekali, aku tolong goreng la kerepok yg ntah mane bapak aku dapat ntah… dea kate jatuh langit lepas semayang terawih semalam… aku mls nak melayan org tua nie…

keropok yg siap utk dimakan…

aku actually bukak puase nie x der la aku nak mkn sangat… walaupun perut lapar nak mampus… tp x der selera sangat… aku berselera minum sky juice saja… hehehe…

kembungkan perut… pastu mkn kuih sikit2… dah la… mls nak mkn nasi… tp nie kene sahur la yerk… klau x sahur mmg aku melantak la nasi… n aku x der la terliur ngan mknn sangat

aku klau g bazar cari kueu tiow ker, cari mee ker, then mesti cari air soya n tau fu fa… cukup la sebagai makann aku… tp badan x kurus2 jugak… kenapa? lepas subuh, terus tido… wakakakaka…

lantak la… esok nengok la mak aku buat kuih aper lak… nanti aku snap pic lagi yerk… selamat berpuasa….

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: