My Passion

aku sebenarnya sangat menyukai motosikal… aku suke gile la kat motor nie. klau diberi pilihan antara kereta n motor, aku pilih motor… walau sejauh 200-300 km perjalanan pown aku pilih motor… ini klau aku ride sorg la kan….

“panas terik x kesah. bgs lagi ade lah…. hujan tuh air bro, bkn api…. nnt kering la… sampai umah mandi…..” ini kate2 yg selalu kami gunakan waktu sekolah dulu2. masa dulu aku g sekolah ngan honda ex5 class 1 bersama2 kawan aku… rider suzuki gamma 150.

ex5 class 1

aku ingat lagi…. best giler syial waktu balik sekolah mencilok sane sini… mengutuk org sane sini… ride depan sekolah pompuan tiap hari… hehehe… menunjuk skill lap cecah kaki depan sekolah…. seronok la time tuh.

sampai la aku jumpe evil genius nie…. dea nie memang pandai la kan…. tp bab merempit, aku respect dea la… duet biasiswa dea guna bikin moto ex5… sume bikin engine jer beb… x per la kan, biasiswa petronas masa sekolah…. mau x kaya….

aku ingat lagi masa tuh deaorg leh g sprint test kat highway tangkak…. mmg puas hati masa tuh… x der polis bagai…. nengok deaorg nyer moto mmg respect abes la… laju mmg laju…. aku rase ex deaorg tuh jejak la dekat 180 jugak la… x terbarai plak tuh…

tp masa nie gak aku dah minat motor klasik…. aku mintak mak aku rm300 nak beli moto c70… tp mak aku kate x der faedah la aper la… aku agak kecewa la gak time tuh…. klau sekrung, mmg aku dah angkut moto tuh… warna kuning orange… cantik sangat aku nengok masa tuh….

honda c70

setelah atuk aku jual yamaha…. (saya benci yamaha) aku suke gak la… masa tuh atuk aku beli wave 100… nak bawak g kedai jerk kan. bkn nak g mane pown…. then x berapa tahun lepas tuh atuk pown dah x der… sedeyh la kan…

atuk la ajar aku naek moto… memula naek vespa, then naek moto ex5 class, then akhir sekali wave 100… aku membesar ngan honda…. best kowt honda…. jangan beli yamaha…. wahahahahah…. aku anti LC sbb dea la memusnahkan honda…

Vespa

ko tunggu la honda yg ader PGM-FI (Programmed Fuel Injection) kluar kat malaysia… confirm aku beli… ntah bila la nak bagi masuk nie.kat thai dah bersepah org pakai.

skrung aku mmg minat giler superbike… nak beli nak beli…. nak beli cbr 600 pown jadik la… x pown aprilla rs… aku mmg minat giler… tp aku x kan beli yamaha… sampai mampus aku anti yamaha… lantak la R1 tu lawa ker aper ker… aku x kan beli… baek aku beli hayabusa….

suzuki hayabusa gsx1300

honda cbr 600

wahahaha… dah, mls nak mengarut panjang2… nnt taun depan hadiahkan aku cbr sebijik pown ok…. x yah bende laen…..aku nak lengkapkan sume motor honda… hehehehe..

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: