Damn

kejadian ini baru berlaku… kurang setengah jam yg lalu (ahad, 2.40 pagi)… sangat damn… membuat aku ingin bersara dari mkn fast food…

kul 2 td, aku ke kfc… ramai la org kan… kul 2 pagi pown ramai org nak makan kfc… kat muo x ramai sangat lepak mamak… sbb banyak kedai bukak 24 hours… tp kfc gak jd pilihan org ramai…

aku sedang beratur.. ada 3 org didepan aku… ader pakcik pakai kopiah, bersama anaknye… anaknya kuanggar berumur kurang lebeyh 10 tahun.. masih kecil, tp bapak dea dah ajar sahur kfc…

mungkin teringin, termimpi2 kowt… tuh yg bapaknya bawak ke jfc… fikirku lagi… aku terus menunggu giliran… seorg demi seorg di depanku meletakkan pesanan… di layan pelayan kfc bermekap tebal bernama fatin….

tiba giliran aku… terus melemparkan senyuman… take away… memulakan bicara… nak aper encik? tanya pelayan td… dinner plate 1, original + 2 piece of chicken, spicy… x nak kepak, x nak peha….

dea menaip pesanan ku… dan mengulang aper yg aku order td… ok jawab ku ringkas…. dea menyiapkan pesanan ku… lantas ku keluarkan dompet, utk membayar harga pesanan ku td… bukak saja wallet… “DAMN” ader 2 keping note… sekeping note merah, sekeping note biru… harga terpapar “rm 15.75”

“DAMN” baya pakai debit card… ader logo visa tuh…. sambil memikir… aku nyer duit dlm akaun nie ader berapa erk… adoi… “DAMN”…. x nak malukan diri….mula teringat cerita dari rumah…

“DAMN”… aku rase dah sauk duit atas meja td… “kak” sapaku lembut… kejap lagi saya amek bleh? bayar dulu bleh x? tanya pelayan td… errr… saya x cukup duit… tuh pasal saya nak g bank kejap…. oooo ok… sambil tersenyum….

lantas… terus ku pecut ke bank berdekatan… x der nyer dekat… pusing 1 bando jugak…. adoi… cucuk duet cepat2…. ke kfc cepat2…. sampai sane jerk…. dea dah menunggu aku… aku pown baya…. sambil mengungkapkan ucapan sorry… dea hanya tersenyum….

dalam hati “DAMN”… malu giler…. pengajaran dari cerita di atas… sila pastikan debit kad anda mempunyai nilai yg mencukupi… and sila pastikan anda ader duit yg cukup sebelum order… naseb baek bukan tgh hari kul 12 ker, masa sume nak g lunch…. naseb baek puase…. naseb baek bank bleh cucuk duet…

aku maseh bernaseb baek… jadikan pengajaran…hehehehe….

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: