Murtad

hahaha… masa kat kfc pagi td… aku ader terdengar satu conversation antara pelayan restaurant… pelanggan nyer 2 org…. 2 org nie dtg same2 yer…

pelayan lelaki bersuara kepit: nak order aper bang?

abang tuh: bg ayam 9 ketul…

pelayan lelaki bersuara kepit: air aper bang? pepsi, strawbery, orange dlll

abang tuh: air erk… wei man, air nak air aper? memanggil kawan dea yg sedang duduk….

kawan abang tuh: air erk… air coklat ader?

pelayan lelaki bersuara kepit: air coklat x der.. air nie jerk ader.. sambil menunjuk air2 yg ader….

abang tuh: pepsi jer la sume… ok?

kawan abg tuh: float ader? aku nak minum float la

pelayan lelaki bersuara kepit: ader bang, abg nak air aper

kawan abang tuh: aku nak float la… ko x paham ker?

pelayan lelaki bersuara kepit: yer la bang… air yg nak letak float tuh air aper?

kawan abang tuh: ooooo… aku nak strawbery….

pelayan lelaki bersuara kepit sedang menyiapkan order brader tuh…

abang dan kawan dea pown memulakan bicara….

kawan abang tuh: wei, si azam x balik ker?

abang tuh: x balik la… dea kate kerja….

kawan abang tuh: murtad punya budak… raya pown x nak balik… dea x kesian aper kat mak bapak da….

abang tuh: kerja… biase la… x dapat cuti la tuh…

kawan abang tuh: kerja aper penting sangat, sampai x nak balik… dea bukan perdana menteri sibuk sangat… ape ler salah nyer klau ponteng sehari 2….

abang tuh: ntah dea….

kawan abang tuh: abang ko x balik? tanya nyer kepada pelayan lelaki bersuara kepit…

pelayan lelaki bersuara kepit: x balik…. dea kerja….

kawan abang tuh: nie sorg lagi murtad… raya pown x nak balik…. sayang sangat agaknye ngan kerja dea tuh

pelayan lelaki bersuara kepit hanya tersenyum

kawan abang tuh: mak ko x cakap pape dea x balik

pelayan lelaki bersuara kepit: dea sedeyh la.. tp nak wat cam nerr…. dah dea kerja…

kawan abang tuh: ramai dah kawan aku murtad… x nak balik dah kg halaman… raya pown x nak balik… aper nak jadi… dea ingat seronok sangat raya kat tempat org….

pelayan lelaki bersuara kepit n abang tuh: sengih2….

kawan abang tuh n abang tuh pown beredar….

kejap pastuh kawan abang tuh datang balik ke kaunter

kawan abang tuh: nasi ader? nasi kfc

pelayan lelaki bersuara kepit: malam x der nasi bang…

kawan kepada kawan abang tuh: periuk bocor ler… x der sape tanak nasi pepagi buta…

kawan abg tuh: mak aku tanak nasi… x per la… sambil buat muke kecewa x dapat sahur nasi….

motip: sajer jerk… mcm nak tulis something…

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: