Hari Raya Yg ****

sila isi tempt kosong? ok la hari raya nie… semalam lepas pulang dari solat hari raya, mkn ketupat ngan rendang daging, sambal kacang, and also ayam masak merah… aku x suke mkn ngan kuah lodeh… mcm makan lontong… aku x nak mkn lontong, aku nak makan ketupat…

lepak2 kejap, balik kg… sampai kg, lepak2 ngan mak long aku… mkn2 kuih raya sikit, minum air sikit, nengok tv sikit… thn ader la org datang… “artis” datang, lari ke dapur, mls nak jumpe “artis” boleh? lepak dapur, siapkan dulang hidang lauk, aderk aku anta ke depan… bapak aku jerk melayan bapak “artis”. org laen lepak dapur…

lepak dapur, goreng kundas… deaorg abes mkn, aku mengangkat la sisa2 deaorg kan… bawak kundas, lepak ngan pak cik2 aku… membebel suruh aku jual kundas depan kampus… berbual2 artis “lepak” sama… dea tanya aku mcm2… aku jawab.. berbual sikit2 pasal recording… dah, deaorg nak balik dah….

balik la ko… ader aku kesah… sekali, “artis” bg aku duit raya!!! wahahahaha…. terkejut ko… wahahahaha…. salam2 sume… pak cik aku sume dah gelak dah… bertukar2 duit raya, then deaorg pown pulang…

berlagak ngan pak cik-pak cik aku…

aku – artis bg duit raya… nak frame la…

pak cik aku – ko x mintak autograph dea, mcm mane nak tunjuk bukti… pastu, ko ader amek gambor ngan dea x?

aku – td kan cik ana* dah amek gambar, aku guna la gambar tuh.. wahahahha

pak cik aku – ah ko, tu x leh jual nnt.. pttnyer masa ko salam dea td, mintak autograph…

aku- ala,

pak cik aku – esok mak ko jemput deaorg datang umah x?

aku – jemput, besok klau dea dtg aku amek pic ngan artis, n mintak autograph dea… wahahaha….

pak cik aku.. esok, kita amek pic sama2.. hehehhehe

aku – eeee, sebuk…

yer, kami x der la jakun… kitaorg gurau2 jerk… x der maknanyer aku nak g mintak autograph dea… nnt dea perasan popular… aku x suke sangat org perasan popular nie… tp dea ok la.. aku cume x suke ngan sorg jerk aderk beradek dea.. yg laen ok jerk..

dah la, mau tolong2 masak.. sepupu mak aku n adrk beradek parent aku sume nak datang kejap lagi… haru biru la rumah… da~

*sume adek beradek bapak aku yg pompuan sume kene panggil cik kat depan diikuti ngan nama pendek deaorg, walaupun anak dah berduyun2 kecuali mak long aku e.g cik milah, cik busu, cik ani, cik ana

-nakiwa-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: