aku sudah lama x menulis?

aku sedar aku dah lama x menulis… dan aku mmg sengaja berbuat demikian… lantak la, blog aku, ekspresi emosi aku, lakaran liku2 kehidupan aku dan buah pikiran yg mungkin bernas dari aku….

kehdupan aku mcm biase… x der warna yg baru aku calitkan… masih kelam, kosong, hambar… tp seronok… aku hari nie nak cerita 5 perkara ttg diri aku yg korg x mungkin taw…

aku hanya suke nengok movie di panggung…
aku rasa aku ader masalah… aku x suke nak nengok movie selain kat panggung… aku rasa movie sangat membosankan… duration yg panjang, prkmbangan watak yg x cukup, cerita yg terpaksa di potong2….

aku perlukan decoder astro…
aku perlu nampak decoder astro yg menunjukkan jam untuk bwat aku gembira… aku bkn duk nengok astro pown klau kat kg… aku lebih memerlukan internet dari tv…. aku hanya nak decoder tuh ader depan mata….

cerita melayu adalah kartun paling menarek…
aku suke kondem citer melayu yg x berwawasan… aku nengok cerita melayu x berwawasan hanya kerana aku perlukan hiburan selain dari rancangan hiburan… aku perlu ketawa tanpa melihat cerita bergenre komedi

aku hanya dengar 1 album penuh sahaja
pabila aku suke dengar 1 album itu, aku akan dengar sampai bosan… tp in between tuh aku ader gak la selitkan lagu2 yg aku suke…. aku dah dengar album perubahan dari d’masiv, hampir setiap hari selama 3 bulan kowt… purata la yerk… sbb ader hari aku bukak album nie sampai 5-10 kali ulang… damn loser… aku ulang album, bkn lagu….

aku rasa org pelik nengok aku menulis?
aku pabla menulis aku akan…. aku x dapat word itu…. klau korg biase menulis nota dlm keadaan menegak… aku menulis dlm keadaan melintang…. pabila aku menulis menegak, aku x selesa… aku rasa tangan aku cacat… tp, itu yg menjadikan aku unik… walaupun aku rase ramai jugak yg tulis melintang… aku tulis jawi juga melintang…

pabila sebut pasal tulisan jawi… aku jadi cam sedeyh… aku rasa bdk2 johor yg bersekolah agama petang adalah expert tulisan jawi… aku masih ingat betapa lajunya aku menulisan jawi dulu… betapa lancar nya bacaan artikel jawi suatu ketika dulu… ckp saja dar angel mane, tanpa berpikir aku bleh membaca jawi…

skrung nie, aku mula perasan, pabila aku mula membaca jawi, aku merangkak… aku rasa otak aku terpaksa berkerja sedikit utk aku membaca tulisan jawi… damn… mcm mane plak bab penulisan.. mungkin sudah karat… aku rasa aku perlu memahirkan balik tulisan jawi… malu wei, org johor x reti bace jawi….

perasaan nie mcm ko sedang bertanya pada bdk sekolah menengah di melaka yg lahir dan dibesarkan di melaka, tp x taw MP tuh kat mane… malu wei… bodoh sangat rasanya… setelah dididik selama 8 tahun ( fardu ain -aku lupe sape cikgu, darjah 1-cikgu fauzah, darjah 2-cikgu fauzah, darjah 3-cikgu jawahir, darjah 4-cikgu fauzah, darjah 5- cikgu safiah n cikgu sapura, darjah 6 -cikgu jawahir, darjah khas-mcm2 cikgu, ckgu arab -ckgu azlah) di sekolah agama…

aku ingat lagi arwah atuk aku ckp masa aku kecik2… klau jumpe sultan, dea akan tanya mcm mane nak bace doa qunut… klau x leh bace, dea rotan… sbb tuh ko kene g sekolah agama sampai darjah khas… lepas darjah khas, bleh jadi cikgu agama kat johor…

tp aku end up, jadi setan… :)) boarding pass naek concord terus ke neraka on a fast lane…. damn…

generic-boarding-pass-airline-ticket-blank-template-copysudah… aku perlu qada’ tido… sangat mengantuk… selamat malam…. pagi sudah sebenarnya… selamat membaca?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: