cerita basi

1. aku sepatutnya bercerita pasal hari raya aldiladha, tp cam dah lambat sangat and x perlu jerk.

2. aku x dapat online 2-3 hari ini kerana aku nyer lappy x leh connect internet, aku benci giler sbb aku x leh online depan tv.

3. sekarang, aku online dlm bilik sambil dengar tv… sangat x cool. aku x suke!!! tp mls nak format lappy.

4. aku ader hati nak format lappy, tp aku masih pikir samaada aku nak guna vista @ xp… cadangan?

5. atas katil aku sangat bersepah dgn baju yg telah dilipat, beg2, note2, vitamin(ini bende yg x ptt ade atas katil), wayar2 dan juga alat penjagaan diri.

6. aku bukan x nak kemas, tp aku rasa x perlu… bukan aku tido atas katil pown. tp pening la jugak kepala aku nengok.

7. jikalau anda sedang lapar, jikalau anda sedang memasak utk mengisi kelaparan, dan jika dlm rumah itu hanya ada anda and sang ganjil. awak perlu masak utk 2, tp jgn mintak tolong dea. serious!!!

8. anda hanya perlu masak and biar dea basuh pinggan and kuali anda. aku x suke dedahkan kelemahan org…. Sila la dengar nasihat aku tanpa berpikir panjang!

9. tahun nie aku juga belajar erti perkataan “HORMAT”. dlm hidup, kita kene belajar menghormati aper yg org laen suke. mengeji perkara yg dea suke takkan megubah aper2. sebaeknya sokong jerk la aper yg dea bwat, asal ia x membahayakan hidup.

10. “setiap org mempunyai sesuatu yg dea suke bwat ataw kumpul, dan bende yg dea bwat itu x semestinya disukai oleh semua org lain. asal dea x susahkan org sudahla…. kita pown ader bende yg kita bwat x sume org suke kan!” quote from Zawawi Zainal.

11. quote di atas bukan la sama seperti yg dea cakap. tp maksudnya adalah bende yg dea maksudkan. walaupun dea junior aku, tp aku hormat dea.

12. aku x der idea mcm mane nak bg2 kan tugas for assignment BIS, so, aku bwat sume sekali, kecuali finalize form.

13. tp aku taw, tujuan assignment diberi adalah utk belajar. tp aku masih x der idea macam mane aku nak bg2 kan tugas. pening…. aku nak sume org belajar utk bwat sume bahagian. bukan satu part sahaja.

14. bulan ini aku beli 2 baju. dan di dalam wardrobe aku aku masih ader 3 baju yg blum dipakai. sbb aku perlu kurus sikt sebelum aku bleh pakai. hmmm… macam mane nie dong.

15. dah la, arini nak bwat assignment BOM, pening… bubye.

2 Comments »

  1. shahnaz Said:

    nak email. nak privatekan blog.

  2. shahnaz Said:

    bis tu kalo dok same2 buat same2 kan lagi senang. asemen kalo nak kene pakai pc susah nak bahagi2kan tugas. baik sume orang datang, pakai 1 pc pastu buat same2. lagi senang. aku pun bercadang nak wat macam tu. tapi leader kitorang tak buat2 meeting lagi. haihh…


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: