Selamat Kembali ke Sekolah

1. yg pertamanya, aku ingin mengucapkan selamat kembali ke sekolah kepada kanak2 blum cukup umur dan juga guru2 lanjut usia dan guru2 yg masih muda belia.

2. mengingati zaman sekolah sangat menarek, tp aku rasa hidup nie lebeyh menarek jika x ke sekolah lansung. duk umah, layan tenet, layan astro. duit turun dari langit, menarek…

3. sepatutnya aku kene bace buku, tp aku x der mood sangat. so, di antara pembacaan aku, aku lebeyh banyak bermain facebook dan juga surf internet.

4. semua org dlm umah ni sdg study dengan bersungguh2, tp masih ader yg menonton television sbb x der mood nak study, ataw xm dea lambat agi.

5. masuk kampus waktu siang pada minggu xm adalah sanagt menarek kerana kampus adalah sangat kosong. tp still aku x masuk kampus… bwat aper, aku hanya perlu menghabeskan 4 jam 10 minit lg di kampus.

6. “tempoh aktif akaun anda hampir tamat… bla bla bla….” aku x suke msj nie, sbb duit aku akan hilang rm30 sekaligus. tetiba banyak giler duit abes…

7. aku masih x taw, sama ada lepas xm aku nak balik muo dulu ataupown lepak di melaka. aku rasa nak lepak jerk kat melaka, tp mcm nak anta semua barang2 aku balik dulu. pening.

8. semalam aku menyetelkan semua tunggakan bil2 rumah, sedang aku seronok membayar, tibalah masa utk baya bill streamyx… x leh bayo!!! sbb format no akaun salah. aku mula tertekan!!! (sila jgn menyatakan aku bodoh ker aper… dah dekat 2 tahun aku bayo bill pakai cimbclicks)

9. aku ngatuk, nak tdo jap… selamat tgh hari….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: