dalam dilema

1. aku telah bercuti, tp banyak bende yg mengganggu pikiran aku…. semuanya pasal bercuti….

2. aku akan ke utara tanah air utk percutian bdk rumah bwat kali ke2 dlm sejarah. kami akan bertolak ke penang pada malam selasa.

3. kami akan menaiki kereta api, yg pertama bg aku… yer, aku jakun x pernah naek kereta api…. lrt, komuter, star monorel sudah ku naiki….

4. so utk menaiki kereta api, aku perlu ke kl… masalahnya aku x taw bila nak ke kl…. aku bleh g hari ahad dan punya tmpt tinggal @ aku leh g hari isnin dan terus ke kl sentral….

5. tp aku still ader masalah lebeyh besar, adakah aku perlu pulang ke rumah dulu @ stay jerk melaka…. aku x taw nak decide!!!

6. setiap option di atas didatangkan dgn dilemma masing2… dan aku x tahu yg mane satu aku nak ikut. leceyh tul….

7. aku nak bgtaw satu perkara…. menipu adalah tidak memberitahu perkara sebenar…. tp klau x memberitahu langsung, beritahu tapi separuh, apekah kategorinya? 

8. situasi: anwar nak g holiday, anwar bgtaw mak dea anwar g penang…. tp aper yg anwar x bgtaw, selaen penang, anwar juga ingin pergi ke kedah dan juga perlis… anwar x menipu kan? anwar bgtaw, tp x semua….

9. anwar x berdosa kan? hahahaha… x der la, anwar akan bgtaw jugak esok luse kat mak dea…. korg jgn risau, anwar x pandai menipu, dea cume pandai utk tidak bgtaw perkara sebenar jerk….

10. anwar bkn x nak bgtaw, anwar takut dea kene belikan mak dea periuk belanga masa anwar kat langkawi nnt, anwar juga takut mak dea pesan macam2 kat padang besar nnt. mak nwa x paham, anak dea x kuat nak angkat periuk belanga tu nnt.

11. anwar bkn aper, sepupu anwar kawen ngan org langkawi, kenapa mak anwar x suruh jerk anak sedara dea belikan periuk belangan. tp x leh, banyak sangat kluarga dah suruh sepupu anwar belikan periuk belanga, kesian kat sepupu anwar nnt. dea dah la pegnent (kowt)… lgpown dea naek flight.

12. anwar dah ngantuk sebenarnya…. dea nak maen dragonwars kat facebook. tp dea x der mood…. so anwar nak tido….

13. sebelum nwa tido, dea telah bwat keputusan utk tunjuk muke kat kg halaman pada hari ini, jumaat petang. dea juga balik utk amek kamera. dan nwa akan bgtaw mak dea bahawasanya dea akan pegi selama seminggu.

14. nwa actually x puas ati entry dea x cukup 15. tp dea dah ngantuk….

15. nwa nak bwat contest, and nak bg hadiah… tp ader org nak tulis cerita teladan ker? so, nnt nwa mimpikan erk…. next entry dah ader idea, nnt nwa post…. selamat malam….

1 Comment »

  1. NukM4N Said:

    update2.. blog aku dah mati sbb tak bayar dh server jerman.. nanti aku bg link baru


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: