Hari Cuti yg Semakin Sebuk

seperti mane yg semua org tahu, my holiday trip was a nice and relax trip… ader banyak bende yg baru yg aku belajar and aku percaya, di malaysia ada 1 tempat jerk ko bleh duduk dengan aman, damai dan bahagia – Penang.

yer, penang! di mane semua manusia paling bertamadun di malaysia tinggal,tmpt yg paling selamat di muke bumi malaysia. percayalah. ini dari sudut pandang seorg pengembara, seorg pelancong dan salah seorg rakyat malaysia.

hari cuti aku yg tinggal 12 har jerk lebeyh kurang diisi dengan banyak bende yg berfaedah. seperti tido 12 jam sehari, makan 2 jam sehari, bermain internet 10 jam sehari, berkurung dlm bilik 21 jam dlm sehari dan melepak (24jam-12jam-10jam=2 jam sehari). bermakna bukan?

aku juga menyelitkan beberapa perkara x berfaedah dlm aktiviti seharian aku, spt menyiram pokok, menyidai baju, mandi, membasuh pinggan sendiri dan berbual dengan kucing mak aku, si chombee. berbual dengan kucing adalah sangat x cool kerana s chombee akan mengiau.

td aku ke bandaraya metropolis muo. hari yg panas utk berjalan2, ke kedai alter jeans utk memotong seluar, ke kedai cendol utk minum, ke wetex utk ke watson and walla. watson dah tutup. adoi, kene g guardian la plak. then ke kedai bla bla bla utk membeli bla bla bla.

ke kedai komputer utk mengambil waranti, waranti nan ado, ntah mane dea letak ntah. ke kedai buku mencari buku new moon… non ado jugak. then decide utk ke popular. kene lalu guardian utk ke popular.

dan bila entry ini ditulis, baru aku ingat kene singgah guardian, damn…. terus ke kedai cd, beli cd game. ke tingkat atas utk ke popular. sampai popular

aku: kak, ader buku twilight x?
akak itu: ala, dah abes la bang…
aku: no 1 buku aper erk kak?
akak itu: kejap (berpikir) no 1 new moon la, no 2 twilight kan? no 3 eclispe…
aku: bukan twilight no 1 ker kak?
akak itu: ntah, aku pown dah confius nie
akak itu: tp ader buku new moon, buku nie last. dah x der lg, ader 25% discount lak tuh…  rugi kalau abang x beli.
aku: damn, 25% discount, last book… buku twilight x der ker kak
akak itu: x der, nie jer yg ader ngan eclispe.

anwar merenung buku itu dengan perasaan berat hati, niat hatinya hanya utk survey harga… tp.. tp.. klau x beli, rugi…

anwar pown membawa buku itu ke kaunter, mengeluarkan beg duit… dan membayar… damn, anwar terpengaruh dengan pengaruh rakan x berapa sebaya.

persoalan yg bermain di kepala aku: aku panggil dea akak, dea panggil aku abang. asal aku x tanya jer nama dea. tanya umur dea ker, aper ker… adoi… tension sementara.

dah2, nwa nak wat project…. selamat belajar, selamat membaca….

3 Comments »

  1. shahnaz Said:

    twilight, new moon, eclipse baru breaking dawn. dah abes bace sume dah… except twilight. hehehe.. besttt!!! bace post aku kalo nak tau. haha..

  2. NukM4N Said:

    Tolong update url blog aku.. http://nukm4n.blogspot.com

  3. NukM4N Said:

    Utk pengetahuan anda, blog saya sudah berpindah. Terima kaseh


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: